Kérem várjon

Mi a teendő, ha beázott a telefonunk?

Sajnos előfordul, hogy a telefon nem csak vizes lesz, de a nedvesség be is jut a szerkezetébe, és súlyos károkat okoz, ami a telefon selejtté válását vonja maga után. A beázott telefon javítása ráadásul nem is garanciális, kivéve néhány speciális készüléket, így mindenképp érdemes megjegyezni néhány praktikát, amivel talán megmenthető a készülék!

Először is azonnal kapcsoljuk ki! Az elektromosság a telefon belsejében tovább gyorsítja az oxidációt, ráadásul zárlat is kialakulhat. Ha lehetséges, szintén azonnal vegyük ki az akkumulátort is, és még véletlenül se tegyük a telefont töltőre! Az interneten mindenhol olvasható házi praktikák a közhiedelemmel ellentétben nem, vagy nem minden esetben hatásosak, de kivételek persze előfordulhatnak. Ha a készüléket rizsbe, vagy sóba helyezzük, az elmélet szerint felszívja a benne található nedvességet, azonban ezek az anyagok a környezet nedvességét is magukba zárják, így csak még nedvesebb környezetet teremtenek! Ugyanígy, ha a telefont sütőbe tesszük, vagy hajszárítóval próbáljuk szárítani, nem lesz eredménye, sőt, hősokkot okoz a telefonban!

A legjobb megoldás, ha erre szakosodott mobiltelefon szervizbe visszük a készüléket! Forduljon hozzánk bizalommal beázott telefon javítása esetén is!